Sanistål hjælper studerende med stort arkitekturprojekt

Det gik hurtigt op for en gruppe arkitektstuderende fra Kunstakademiets Arkitektskole, at de til deres 9. semester-projekt havde taget munden for fuld. De manglede nemlig både tid og materialer til at bygge den 20 meter lange og fem meter høje pavillon, som de fra begyndelsen havde planlagt. Men med hjælp fra Sanistål og en række andre sponsorer blev projektet vakt til live igen.

Til den afsluttende opgave på deres 9. semester skulle en gruppe på 24 arkitektstuderende fra Kunstakademiets Arkitektskole i København tegne og bygge et værk i fuld størrelse. Opgaven udmøntede sig i en pavillon, inspireret af en række store renæssancekunstnere samt arkitekten John Hejduk. Til slut endte de studerende dog ikke bare med at bygge en enkelt pavillon, men en pavillon med fire sammenhængende rum, som er det hidtil største studenterprojekt i arkitektskolens historie.

Som projektet skred frem, gik det derfor op for de studerende, at de havde bidt over for meget. Pavillonens størrelse krævede nemlig både tid og materialer, som de studerende ikke havde til rådighed, fortæller en af de studerende, Katrine Møller Rasmussen:

- Pavillonen er næsten 20 meter lang og fem meter høj, så det var en stor opgave, vi havde kastet os ud i. Og det var først, da vi var godt i gang med projektet, det gik op for os, at vi måske havde taget munden for fuld. Vores projektvejleder troede faktisk ikke på, at vi kunne skaffe materialer nok i tide.

Ifølge Katrine Møller Rasmussen lykkedes det dog de studerende at puste liv i projektet igen med god hjælp fra en række sponsorer, herunder Sanistål:

- Det er en ret unik opgave, og det største studenterprojekt, der er bygget på Kunstakademiets Arkitektskole nogensinde. Og vi var ikke nået i mål uden god hjælp fra vores sponsorer, siger hun og fortsætter:

- Vi var meget overraskede over den store støtte, som Sanistål har ydet os gennem projektperioden. De har været utrolig gode til at hjælpe os på vej og være tålmodige, eksempelvis når en aluminiumsplade ikke bare er en plade, eller hvis en skrue ikke var den rette type.

Dato: 14. marts 2019
Produktkategori: Stål og metaller

Andre artikler